EN | NL | RO

 

Deschizându-ne mâna către cei cu inima frântă

Transformări

Programul oferit

Programul pe care Asociația Mâna Deschisă îl oferă este unul echilibrat și cuprinde activități ce îmbunătățesc calitatea vieții în general și sesiuni de pregătire pentru a ajuta beneficiarii să devină persoane independente, sănătoase.

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarului, Asociația oferă un program zilnic și activități care se concentrează pe diferite domenii (bunăstare fizică, emoțională, socială și spirituală). Noi credem că un domeniu îl influențează pe celălalt și trebuie să existe un echilibru sănătos, acesta stimulând un proces de învățare mai ușor și ajută la a face față provocărilor vieții.

Modul în care lucrăm cu beneficiarul în programul zilnic și activitățile pe care le desfășurăm este următorul:

Bunăstarea fizică: (citeste mai mult)

 • - Activități sportive și plimbări;
 • - Timp de relaxare și odihnă;
 • - Cursuri de pregătire legate de igiena personală, alimentație nutritivă și un echilibru sănătos;
 • - Pachet de alimente.

Bunăstarea emoțională: (citeste mai mult)

 • - Program organizat (de activități și odihnă);
 • - Distracție, amuzament și promovarea unei atmosfere pozitive și încurajatoare;
 • - Consiliere individuală, de grup și terapie cognitiv-comportamentală*;
 • - Timp de studiu individual și cursuri: Schimbare, Identitate, Managementul mâniei, Cum să facem față stresului, Emoții negative, etc.
 • - Terapie ocupațională (proiecte de muncă)**;
 • - Terapie prin creativitate***.

* Scopul sesiunilor de consiliere individuală, de grup și al terapiei cognitiv-comportamentală: oferă beneficiarului posibilitatea de a învăța cum să se exprime, cum să își identifice sentimentele, gândurile și comportamentele nesănătoase și modul de viață. De asemenea, beneficiarul poate învăța noi tehnici de a face față și a depăși traumele, precum și de a schimba comportamentele și gândurile distructive. Citește aici lista cu subiectele studiilor individuale, cursuri de pregătire și alte materiale oferite beneficiarilor.

 • Stil de viață sănătos: igienă; nutriție; exercițiu; odihnă și relaxare; echilibru sănătos
 • Schimbare: Importanță; Dificultate; Gândire, vorbire, acțiune
 • Responsabilitate și Respect, Comunicare: Respect; Responsabilitate; Comunicare
 • Identitate: Eu, ca femeie; Cine sunt eu; Ce modelează identitatea; Personalitate, caracter, slăbiciuni, puncte tari, abilități, și capacități
 • Emoții negative: Mânie, frică, depresie, singurătate, stres, etc.; Cum să rezolvi probleme; Critici
 • Educație spirituală: Cine este Dumnezeu; Ce este păcatul; Iertare, Etc.
 • Viața normală: Suișuri și coborâșuri; Disciplinare, planificare; Managementul timpului/banilor; Orientarea spre un loc de muncă; Viitor, speranță, scop
 • Relații sociale: Conflict; Prietenii; Îndrăgostire; Sex; Limite

* Materiale adiționale:

 • - Cum să fii un bun părinte și structuri familiale
 • - Folosirea de substanțe și prevenirea recăderii
 • - Cum să te oprești din a mai fuma
 • - Vindecându-ți inima frântă (pentru cei care au suferit din cauza abuzului, pierderii sau alte traume)

** Scopul terapiei ocupaționale: oferă beneficiarului posibilitatea de a participa în activități caracteristice vieții de zi cu zi. Este o modalitate de a ocupa timpul într-un mod sănătos și de a aduce sens și scop vieții. Oferă învățătură despre lucruri esențiale în viață: responsabilitate, planificare, pregătire, perseverență, cererea de ajutor, punctualitate, cum să faci față eșecurilor, dezamăgirilor și cum să primești feedback. De asemenea, oferă demnitate și învață despre munca în echipă și acceptarea autorității. *** Scopul terapiei prin creativitate: oferă beneficiarului posibilitatea de a descoperi și a-și dezvolta talentele. Oferă învățătură despre cum să se exprime în moduri diferite, cum să fie deschis spre a învăța noi lucruri, modalități de a rezolva problemele, cum să lucrezi cu precizie și grijă. Învață despre răbdare și depunerea unui efort spre realizarea unui scop bine definit.

Bunăstarea socială: (citeste mai mult)

 • - Încurajarea participării în activitățile de grup;
 • - Sărbătorirea evenimentelor speciale (sărbători religioase, 8 Martie, zi de naștere, etc.);
 • - Excursii și activități de grup în aer liber;
 • - Promovarea unei bune conviețuiri a beneficiarilor prin planificarea de activități în grup și de întrajutorare;
 • - Timp de studiu individual și cursuri: Relații sociale, Limite sănătoase, Sex, Managementul conflictului, Autoritate, etc.
 • - Încurajarea participării în activități din afara centrului (cu acordul conducerii): la biserică, grupuri de tineri din oraș;
 • - Sprijinirea în finalizarea cursurilor școlare, de formare profesională și ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Bunăstarea spirituală: (citeste mai mult)

 • - Beneficiarul poate participa la timp de rugăciune, de cântare, deschidere / încheiere de zi cu devoțional și slujbele organizate la biserică;
 • - Educație spirituală;
 • - Pentru cei care se confruntă cu abuzul de substanțe, putem oferi studiu individual de la programul în 12 pași. Acest studiu arată importanța legăturii dintre recuperare și spiritualitate;
 • - Încurajarea deschiderii/împărtășirii, mulțumirii și ajutorării altora.


Povestea lor

Povestea Adinei

Binecuvântată pentru a fi o binecuvântare! Adina este una dintre beneficiarele care au fost în programul nostru. Până la vârsta de 23 de ani, ea a trăit o viață dificilă, fiind crescută într-o familie disfuncțională, în care figura paternă era absentă şi confuză. Ea a experimentat multe traume în copilărie şi în adolescență, respingere, abuz, singurătate şi lipsa afecțiunii şi îndrumarea din partea părinților.

Încă de la o vârstă timpurie m-am întrebat care este adevărul existenței noastre pe acest pământ, ne-a împărtășit Adina. Obișnuiam să ascult muzică şi să fiu implicată emoțional în muzica pe care o ascultam, permițând acesteia să îmi modeleze mintea şi felul în care vedeam lucrurile în viață. (citește mai mult)

Aceasta a determinat-o să intre în legătură cu oameni nepotriviți pentru ea şi ca rezultat, la vârsta de 15 ani s-a injectat prima dată cu heroină. Lucrurile au devenit din ce în ce mai complicate, iar pentru următorii 8 ani, Adina s-a luptat cu dependența.

Aveam doar 23 de ani şi simțeam că am pierdut controlul total al vieții mele şi că nu mai am nicio speranță pentru viitor. Singurul lucru care mă ajuta să merg mai departe era dorința mea după pace şi dragoste. A fost un miracol când m-am întâlnit cu cineva care m-a ajutat să intru în legătură cu Asociația Mâna Deschisă. Aici am găsit eliberare din dependența mea şi vindecare interioară, acestea fiind cele mai importante lucruri care mi s-au întâmplat. Mi-am predat viața Domnului Isus pe măsură ce El mi se revela. Am petrecut aproximativ doi ani în programul de reabilitare, care a fost cel mai frumos și revelator timp din viața mea. Aici am întâlnit oameni dedicați care mi-au oferit din timpul, ajutorul şi dragostea lor necondiționată pentru mine – exact ceea ce un dependent are nevoie, după părerea mea.

După terminarea programului, am continuat să lucrez ca voluntar, fiind de folos şi altor fete care veneau la centru. De asemenea, am slujit în activitatea de outreach desfășurată în spitalele de dezintoxicare şi pe străzile din București, aducând vestea bună altora, că aici există speranță şi pentru ei.

În 2015 Adina a făcut pasul și s-a căsătorit, iar împreună cu soțul ei s-a implicat pentru o perioadă în cadrul unei organizații din București care luptă împotriva traficului de persoane în România. În prezent ambii au hotărât să se întoarcă pe băncile școlii pentru a se perfecționa în diferite domenii, iar inima lor continuă să rămână alături de cei în nevoie, oferindu-le ajutor și sprijin.

Povestea Georgianei

Mă numesc Georgiana Drăgan-Moldoveanu, sunt din București, iar în urmă cu câțiva ani eram o dependentă de heroină lipsită de speranță pentru viitor. Crescând într-o familie cu probleme, cauzate în primul rând de faptul că tatăl meu era alcoolic, încă de mică am fost expusă durerii provocate de dependență, văzând cum tatăl meu se distruge încet și cum noi, ca familie, suferim odată cu el. Violența din familie, respingerea celor din jur care ne catalogau drept o familie de nenorociți, imaginea distorsionată cu privire la figura paternă, relațiile greșite, dar și starea permanentă de tristețe interioară, m-au condus în cele din urmă la consum abuziv de droguri.

La sfârșitul anului 2009, după o dependență de heroină care durase 5 ani, am intrat în programul Asociației Mâna Deschisă din Câmpina. Când am luat decizia de a merge într-un centru terapeutic, viața mea era distrusă. Pierdusem tot ce aveam pe plan material, îmi lipseau prietenii, familia mă renega, eșuasem de fiecare dată când încercasem să mă las și nu mai vedeam vreo șansă de a avea o viață normală, liberă de dependența de drog. (citește mai mult)

Pentru mine, Mâna Deschisă, reprezintă «începutul unui nou început». În locul acesta Dumnezeu mi-a schimbat viața. Ce m-a șocat cel mai tare la oamenii care lucrau aici era dragostea necondiționată pe care o arătau celor ca mine, celor obișnuiți cu respingerea. Dragostea și acceptarea lor au fost punctele cheie în schimbarea mea. Faptul că am trecut prin acest program m-a ajutat de asemenea sa mă disciplinez, să am din nou structură în viață, m-a responsabilizat și m-a făcut să văd din nou frumosul în lucrurile mici. Cel mai important rămâne însă faptul că m-am apropiat de Dumnezeu. Credința în El mi-a dat putere să merg mai departe și mi-a oferit un scop în viață.

După terminarea programului, pentru o perioadă de doi ani am lucrat la Asociația Mâna Deschisă, din dorința de a ajuta la rândul meu și alte fete care se confruntau cu probleme similare.

Ulterior, m-am mutat din nou în București, m-am căsătorit în 2014 și am putut valorifica cel mai mare talent al meu: scrisul. În Decembrie 2013 am lansat prima mea carte: Goana după iluzii, Și totuși am învins drogurile! (http://www.coresi.net/_goana-dupa-iluzii/index.html), roman autobiografic în care descriu experiența mea de viață, dar și modul în care am reușit să scap din robia drogurilor. În Octombrie 2015 am lansat cea de-a doua carte: 3D-Deciziile Determină Destinul; o carte de benzi desenate ce este folosită intens în școli, la grupuri defavorizate și cu ocazia altor acțiuni pentru prevenirea traficului de persoane și exploatării sexuale. Cartea poate fi descărcată gratuit în format PDF de pe site-ul (http://www.cartea3d.ro/).

În prezent sunt implicată din nou în lupta împotriva consumului de droguri, în fundația Teen Challenge România, ca și coordonator al centrului de fete „House of Joy”, de lângă București. Bucuria mea este imensă pentru că pot oferi susținere și încurajare fetelor dependente, dar și celor care se află în situații de risc, fetelor care suferă diverse abuzuri sau ajung să fie exploatate sexual. Îmi doresc să pot fi o mărturie și un exemplu pentru ele, ajutându-le în același timp să lase în urmă trecutul și să creadă că pot avea o viață nouă, în care să trăiască la potențialul pe care Dumnezeu l-a pus în fiecare dintre ele! Sunt onorată că pot da la rândul meu ceea ce eu am primit: acceptare, dragoste necondiționată și încurajare în toate momentele, chiar și când am vrut să renunț!

Periodic merg în vizită la Asociația Mâna Deschisă. Pentru mine, oamenii de aici sunt familia mea! Mă bucur când pot petrece timp cu fetele care sunt în program, dar mai ales, mă bucur că le pot oferi un exemplu al unei vieți schimbate.

Întotdeauna voi rămâne recunoscătoare celor de la Mâna Deschisă, pentru că au crezut în mine atunci când nimeni nu mai credea, și pentru că mi-au întins o mână deschisă când celelalte erau închise.

Freedom For Free Mana Deschisa Netherlands Reach to Romania ROSAAC Fundatia Pater Noster Asociatia FREE
© 2019 ManaDeschisapowered by seven engineering
 
x