EN | NL | RO

 

Deschizându-ne mâna către cei cu inima frântă

Proiecte

Centrul de Instruire:
În anul 2013 am deschis în cadrul asociației noastre primul Centru de Instruire ACE din România. ACE (Accelerated Christian Education) este un curriculum internațional, individualizat, bazat pe Biblie și pe formarea caracterului. Programul a fost fondat inițial în Statele Unite în anul 1970 și este răspândit în peste 200 de țări din lumea întreagă, iar noi suntem înscriși în cadrul Centrului de Educație Creștină din Europa, cu sediul în Marea Britanie.

Totul a început cu o cameră simplă, dar Dumnezeu a avut un plan și mai mare. Până în vara anului 2017 ne-am desfășurat activitățile în Câmpina, cu un grup de 8 copii. Însă în luna iunie a aceluiași an am început o colaborare cu Asociația Eden – Paradisul Copiilor, din Băicoi, care din anul 2012 funcționa ca o școală românească privată. Ei aveau clădirea disponibilă, dar nu expertiza și personalul calificat în curriculum ACE, așa că în Septembrie 2017 am deschis împreună Centrul de Instruire Eden cu dorința de a extinde învățământul creștin în România, în prezent având 30 de elevi înscriși la cursuri.

Centrul de Instruire este un proiect de sine stătător, iar pentru cei interesați de cursurile predate sau alte detalii legate de programul ACE, vă puteți adresa conducerii școlii prin email: edenlcb@yahoo.com

Outreach:
Lucrarea în penitenciare
În 2016 am primit o provocare din partea Penitenciarului de Femei de la Târgșor, de a începe o lucrare cu femeile din Comunitatea Terapeutică din cadrul penitenciarului. Acceptarea acestei provocări nu a fost una dificilă, întrucât printre activitățile desfășurate sub tutela Asociației Mâna Deschisă s-au numărat întotdeauna vizite la diferite penitenciare, scopul fiind acela de a oferi un mesaj al speranței, al dragostei și al acceptării.

În martie 2017 a început colaborarea noastră, aceasta incluzând vizite săptămânale, în timpul cărora organizăm sesiuni de grup, consiliere individuală, terapie prin creativitate, activități sportive, timp de laudă și închinare, lecții de limba engleză. Dorința noastră este să formăm o relație cu aceste femei, să le arătăm că ne pasă cu adevărat de ele, dar și să le oferim un loc unde să își refacă viața în cazul în care odată eliberate din penitenciar nu au o altă soluție. De cele mai multe ori relațiile cu familia sau prietenii sunt distruse, multe dintre aceste femei neavând un sprijin după ispășirea sentinței, reintegrarea lor în societate fiind o reală provocare.

Pe lângă colaborarea cu Penitenciarul de Femei, facem vizite ocazionale la Penitenciarul din Ploiești, Mărgineni și Jilava, sperând ca în curând să putem avea o ușă deschisă la Penitenciarul de la Giurgiu.

Centrul de zi Ploiești
În 2016 am reluat o colaborare cu Asociația Pater Noster din Ploiești, și ne-am implicat alături de ei într-o lucrare printre oamenii străzii. În județul nostru este încă o nevoie acută de servicii pentru astfel de persoane. Marshall este cel care ocazional se implică direct în acest parteneriat, ceea ce i-a oferit ocazia să reaprindă o veche pasiune de a sluji pe cei nebăgați în seamă de mulți.

Freedom For Free Mana Deschisa Netherlands Reach to Romania ROSAAC Fundatia Pater Noster Asociatia FREE
© 2019 ManaDeschisapowered by seven engineering
 
x