EN | NL | RO

 

Deschizându-ne mâna către cei cu inima frântă

Despre noi

Declarația de misiune

Misiunea noastră este să servim pe Domnul şi Mântuitorul Isus Hristos oferind dragoste şi schimbare tinerilor dezavantajați sau de pe stradă, acelora care au trecut prin situații pe care majoritatea dintre noi cu greu ni le putem imagina.

Comunitatea noastră oferă siguranță şi sprijin pentru începerea unei noi vieți. Obiectivul este de a introduce aceste persoane tinere înapoi în societate, libere de dependențe, cu relații sănătoase, pregătite pentru un loc de muncă, asumându-şi responsabilitatea pentru viețile lor şi, sperăm noi, având o relație cu Dumnezeu.

Angajamentul nostru față de valorile creștine

Noi, membrii şi angajaţii Asociației Mâna Deschisă, suntem creştini din diverse denominaţiuni. Realizăm că suntem chemaţi de Dumnezeu să ne dedicăm acestei lucrări. În pofida calificărilor noastre profesionale şi experienţei, recunoaştem că suntem limitaţi în capacitatea de a avea grijă de beneficiari şi credem că ei pot primi o vindecare mai profundă stabilind o relaţie cu Dumnezeu prin Fiul Său Isus Hristos.

Beneficiarii programului nostru sunt liberi să examineze credinţa noastră, dacă sunt interesaţi. Decizia de a trăi o viaţă pentru Hristos trebuie să fie luată individual. Aşteptarea noastră de la beneficiari este ca ei să aibă respect pentru timpul de rugăciune, studiile biblice şi serviciile de biserică din fiecare Duminică, ca parte din programul nostru bazat pe valori creştine.

Cum am început?

În 1996, Marshall McKenna, de profesie inginer civil, din Africa de Sud, s-a alăturat unei echipe, şi a lucrat printre copiii şi adolescenţii de pe străzile din Bucureşti. Această echipă se concentra pe zona Gării de Nord, lucrând pentru un centru ce oferea ajutor şi asistenţă socială. A urmat o perioadă de experienţe intense şi provocatoare, echipa fiind expusă la durere, moarte şi suferinţă.

După ce a lucrat timp de 5 ani pe străzile din Bucureşti în canale şi în mijlocul bandelor violente, a aurolacilor, dependenţilor, prostituatelor şi a mulţimii de tineri ce trăiesc la limita societăţii, Marshall a realizat că majoritatea dintre ei nu au o noţiune a unui stil de viaţă „normal”. Chiar înainte de vârsta de 18 ani ei fug sau sunt dați afară din familii disfuncționale sau orfelinate mizere.

(citeste mai mult)

Această convingere a fost începutul pasiunii date de Dumnezeu şi Marshall şi-a dedicat viaţa acestor tineri dificili din România. El a pus bazele unui Centru Creștin de Terapie şi Reabilitare pentru tinerii cu vârsta peste 18 ani, deconectați de părinți, familie şi societate. În anul 2000 a luat naștere Asociația Mână Deschisă.

Marshall a fondat Asociația Mână Deschisă fără sprijin financiar din partea statului şi s-a încrezut de la început în Dumnezeu că îi va furniza cele necesare pentru creșterea şi dezvoltarea acestei slujiri.

De-a lungul anilor, obiectivul principal s-a dezvoltat în funcție de necesități, pentru a atinge pe cei mai vulnerabili, băieți, fete şi mame cu copii. Aceștia erau în principal orfani şi/sau adolescenți ce proveneau de pe străzi sau din familii dificile, ce sufereau datorită efectelor pe termen lung ale comportamentului abuziv sau al abandonului din primii ani ai vieții. Ei se confruntau cu probleme şi tulburări de atașament, traume ale abuzului, depresie, etc. Devenea clar că nu era de-ajuns doar oferirea unui program terapeutic. Tinerii aveau nevoie să-şi recâștige demnitatea şi trebuia să li se ofere oportunitatea de a se reintegra în societate. De aceea, Mână Deschisă a oferit diferite proiecte de muncă, cum ar fi, printre altele, creșterea animalelor, tăierea lemnului, lucrul cu mașini de cusut, sau coacerea pâinii, prin care tinerii învățau o meserie sau își dezvoltau talentele și abilitățile pe care le aveau deja în anumite domenii. Programul a fost modificat şi pas cu pas a devenit mai echipat pentru a fi mai adecvat nevoilor beneficiarilor.

Spre sfârșitul anilor 2000, consumul de droguri devenise una dintre problemele cele mai grave cu care se confrunta societatea românească. De aceea, în 2009 am început să ne concentrăm atenția asupra tinerelor femei ce se luptau cu dependențe (drogurile legale sau ilegale, alcool, țigări, etc.), depresie, traume sau alte probleme emoționale, în timp ce am continuat să ne îngrijim de ultima generație de orfani din centrul nostru.

Mai apoi, în 2011 am pus bazele unui centru pentru persoane fără adăpost, căutând să fim un refugiu pentru cei ce nu aveau o locuință, dar și o rampă de lansare pentru construirea unui viitor diferit.

De-a lungul anilor, sute de persoane ne-au călcat pragul, iar pentru noi este o imensă bucurie să știm că într-un fel sau altul am putut avea un impact în viața lor și am putut fi martori la adevărate transformări!

Freedom For Free Mana Deschisa Netherlands Reach to Romania ROSAAC Fundatia Pater Noster Asociatia FREE
© 2019 ManaDeschisapowered by seven engineering
 
x