EN | NL | RO

 

Deschizându-ne mâna către cei cu inima frântă

Cauți ajutor?

Atenția noastră se concentrează pe acele persoane care din motive singulare sau cumulate de ordin social, medical, financiar-economic, juridic ori din cauza unor situații de forță majoră, trăiesc în stradă, sau nu au un domiciliu / reședință sau se află în pericolul iminent de a ajunge în această situație.

Din experiența noastră, am observat că persoanele fără adăpost au nevoi mai mari decât doar un adăpost în care să se simtă în siguranță și care aduce stabilitate. Aceste persoane sunt adesea victime ale abuzului, traumei emoționale, se luptă cu folosirea de substanțe și se confruntă cu probleme relaționale și sărăcie. Pe lângă adăpost, ele au nevoie de un sistem de servicii ce se va adresa bunăstării lor în general.

La Asociația Mâna Deschisă ne dorim să sprijinim aceste persoane în lupta lor de a-și depăși condiția și care sunt dispuse să facă un efort conștient pentru a-și schimba viețile. Programul nostru se concentrează pe motivația individuală de a recăpăta responsabilitatea pentru propria viață, pe schimbarea obiceiurilor negative și pregătirea pentru a deveni o persoană sănătoasă în societate.

Dacă te afli într-o situație limită, simți că nu mai ai nicio speranță și nu știi încotro să mai mergi pentru a primi ajutor, noi suntem gata să îți întindem o mână deschisă. Lasă-ne un mesaj mai jos și spune-ne cum te putem ajuta.

Servicii acordate:

 • - Identificarea nevoilor sociale ale beneficiarilor;
 • - Cazare în centrul asociației în condiții sigure și funcționale;
 • - Un mediu sănătos și sprijinul comunității Mâna Deschisă pentru schimbare, dezvoltare și creștere personală;
 • - Asistență socială;
 • - Consiliere juridică și psihologică* și, după caz, terapii de specialitate;
 • (citeste mai mult)
 • - Educație extracuriculară privind un stil de viață sănătos, pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe, pentru dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă, educație sexuală, etc.
 • - Orientare profesională
 • - Suport și asistență în vederea integrării comunitare
*prin colaborarea cu personal specializat în domeniul juridic și psihologic


Întrebări și răspunsuri:

Dacă mă regăsesc în vreuna din situațiile descrise de voi, ce trebuie să fac pentru a fi admis în centru?

Totul începe cu solicitarea din partea ta. Trebuie să iei legătura cu noi personal și să ne explici pe scurt situația în care te afli și sprijinul pe care îl soliciți. Mai apoi vom avea un interviu, în cadrul căruia îți vom pune mai multe întrebări și vom culege informații despre tine, utile pentru procesul de selecție. Interviul cuprinde întrebări despre persoana ta, istoric școlar, relațional și medical, evaluarea situației economice, stării psihologice, etc. După aceea, noi vom lua puțin timp să discutăm cazul tău cu echipa noastră, și îți vom cere și ție același lucru – să iei puțin timp și să te gândești, să vezi dacă acesta chiar este un loc unde crezi că vei găsi ceea ce cauți. Dacă răspunsul de ambele părți este unul pozitiv, atunci vom stabili împreună când vei putea veni la centru.

Cum arată centrul unde voi sta?

Asociația Mâna Deschisă pune la dispoziția ta un campus în Municipiul Câmpina, cu un număr total de 25 de locuri de cazare. Avem o curte interioară mare, cu câteva animale, sere de legume și grădină. Cel mai probabil va trebui să împarți camera cu încă una sau două persoane. De asemenea, baia va trebui să o împarți cu alte beneficiare. În orice caz, în toate spațiile de cazare s-a avut în vedere crearea unui mediu de viață cât mai confortabil, primitor, prietenos și care să redea atmosfera de familie.

Dacă am fost admis în centru, cât timp pot sta acolo sau cât timp trebuie să stau?

În momentul admiterii, vom încheia cu tine un contract de furnizare servicii sociale. Perioada de rezidență în centru este determinată, contractul fiind încheiat pe o perioadă de 1 an, cu posibilitate de prelungire de până la 1 an prin act adițional. Cu toate acestea, o decizie finală legată de durata contractului va fi luată împreună cu tine la admitere. Nu va trebui să stai în centru mai mult decât ai nevoie.

Care sunt așteptările voastre de la mine?

Dacă ai avut curajul să iei legătura cu noi și să ne împărtășești despre problemele tale, înseamnă că undeva în tine se află și dorința de a-ți îmbunătăți situația și de a aduce o schimbare. Așteptarea noastră este:

 • - să ai o motivație şi o implicare activă în procesul de schimbare şi vindecare. Nu te vom putea ajuta mai mult decât vei vrea să te ajuți singur;
 • - să ne dai informații corecte şi adecvate legate de trecut, probleme etc. și să nu ascunzi informații importante. Nu te ajută nici pe tine, și nici pe noi;
 • - să lucrezi serios la planul de intervenție;
 • - să respecți regulile
Și foarte important - Răbdare! – schimbarea nu se face peste noapte.

Cât trebuie să plătesc pentru șederea mea în centru?

Contribuția lunară pe care o solicităm este de 25% din venitul lunar al beneficiarului.


Formular de contact


Freedom For Free Mana Deschisa Netherlands Reach to Romania ROSAAC Fundatia Pater Noster Asociatia FREE
© 2019 ManaDeschisapowered by seven engineering
 
x